Kongen på haugen

Av: Knut Alfsen, Elisabeth Grønning, Espen Rud og Agnes Schou
Musikk: Espen Rud
Regi: Elisabeth Grønning
Scenografi: Knut Alfsen
Dukker: Agnes Schou
Medvirkende: Espen Rud, Nils Jansen og Knut Alfsen

Ridder Rein er hekta på spill. Faktisk er han midt i spillet: ”Kongen på haugen”. Men han ligger dårlig an. Knut og Espen har glemt å seive, nemlig. Og Nils kan jo ikke reglene en gang, sa dette er ganske krise, HJÆÆLP!

Og hjelpen er nær, fra uventet hold. En frosk, en sabla grei frosk.

Så er spillet i gang igjen, kommentert på rim av vår fortellerfigur: Ranglebein, som spretter opp som troll av eske med jevne mellomrom.

Ridder Rein møter flere vanskeligheter. En skrullete skjære som stjeler ting og roter til spillet. Dermed er Rein blakk - ikke så uvanlig i spill det...Men det er lov å ha flaks. Ting ordner seg med litt kreditt.

Rein kommer borti mye rart på veien. Han blir forelska i en nyyydelig jente – som ikke var så nydelig når det kom til stykket. Hun blir et uhyre, bokstavelig talt, og det ender med med en kamp på liv og død. Her spiller Espen og Nils så flisene fyker, mens dukkespiller Knut ser ut som han har fire armer. Måtte den beste vinne.

Det gjør han – heldigvis.

Til slutt er Ridder Rein i ferd med å nå toppen og bli KONGEN PÅ HAUGEN (det høyeste ”level”). Men akkurat da, og selvfølgelig akkurat da, hører han et svakt rop om hjelp. Hva gjør vår unge helt?

Det musikalske uttrykket er variert. Det spenner fra melodiske temaer – med og uten sang, til improvisert frimusikk. Selv om vi beveger oss innen mange ulke sjangere, vil vår forankring i jazzmusikk skinne tydelig gjennom.

Nils Jansens arsenal av treblåsere spenner over fløyter, klarinetter og saksofoner. Han vil for eksempel spille sopraninosaksofon, kontra-altklarinett og bassaksofon. Espen Rud bidrar med trommesett og ulike perkusjonsinstrumenter. På denne måten ønsker vi å utforske nye sammenhenger mellom materiale, form og lyd – koblinger mellom auditivt uttrykk og visuelt uttrykk. 

Pris kr 9.000
Varighet 45 minutter
Familieforestilling fra 6 år
Spilleplass 6 X 5 meter minimum takhøyde 2,60 meter
Blending ikke nødvendig
Maksimum 150 barn pr forestilling

Les hva pressen skriver her.